• الصفحة الرئيسية
  • تصفح
    • العدد الحالي
    • بالعدد
    • بالمؤلف
    • بالموضوع
    • فهرس المؤلفين
    • فهرس الكلمات الرئيسية
  • معلومات عن الدورية
    • عن الدورية
    • الأهداف والنطاق
    • هيئة التحرير
    • أخلاقيات النشر
    • عملية مراجعة النظراء
  • دليل المؤلفين
  • ارسال المقالة
  • اتصل بنا
 
  • تسجيل الدخول ▼
    • تسجيل الدخول
    • تسجيل جديد
  • English
الصفحة الرئيسية قائمة المقالات بيانات المقالة
  • حفظ التسجيلات
  • |
  • النسخة قابلة للطبع
  • |
  •  أبلغ الاصدقاء
  • |
  • إرسال الاستشهاد إلى  أرسل إلى
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • شارك شارك
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية
arrow المقالات الجاهزة للنشر
arrow العدد الحالي
أرشيف الدورية
المجلد المجلد 62 (2025)
المجلد المجلد 61 (2024)
المجلد المجلد 60 (2023)
المجلد المجلد 59 (2022)
العدد العدد 6
العدد العدد 5
العدد العدد 4
العدد العدد 3
العدد العدد 2
العدد العدد 1
المجلد المجلد 58 (2021)
المجلد المجلد 57 (2020)
المجلد المجلد 56 (2019)
المجلد المجلد 55 (2018)
المجلد المجلد 54 (2017)
المجلد المجلد 53 (2016)
المجلد المجلد 52 (2015)
Sharaf Eldeen, Abeer Ahmad. (2022). The Impact of Supply Chain Integration on the Egyptian Food industries companies. مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية, 59(5), 35-83. doi: 10.21608/acj.2022.269310
Abeer Ahmad Sharaf Eldeen. "The Impact of Supply Chain Integration on the Egyptian Food industries companies". مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية, 59, 5, 2022, 35-83. doi: 10.21608/acj.2022.269310
Sharaf Eldeen, Abeer Ahmad. (2022). 'The Impact of Supply Chain Integration on the Egyptian Food industries companies', مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية, 59(5), pp. 35-83. doi: 10.21608/acj.2022.269310
Sharaf Eldeen, Abeer Ahmad. The Impact of Supply Chain Integration on the Egyptian Food industries companies. مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية, 2022; 59(5): 35-83. doi: 10.21608/acj.2022.269310

The Impact of Supply Chain Integration on the Egyptian Food industries companies

المقالة 2، المجلد 59، العدد 5، سبتمبر 2022، الصفحة 35-83  XML PDF (10.42 MB)
نوع المستند: المقالة الأصلية
معرف الوثيقة الرقمي: 10.21608/acj.2022.269310
مشاهدة على SCiNiTO مشاهدة على SCiNiTO
المؤلف
Abeer Ahmad Sharaf Eldeen
Department of Business Administration Faculty of Commerce, Alexandria University
المستخلص
The purpose of this study is to investigate the effect of three main dimensions of supply chain integration namely internal integration, customer integration, and supplier integration on firm performance including both operational performance (OP) and financial performance (FP) in Egypt. Data were gathered from 152 Egyptian food-processing plants. SPSS statistical software was used to test the hypothesized relationships. Correlation and stepwise regression analyses were performed. The suggested hypotheses were partially supported, broadly indicating that SCI dimensions are positively associated with firm performance.
Likewise, the findings imply that internal integration and customer integration are more closely associated with improved firm performance than supplier integration. In addition to providing a useful model for the food industry through verification and recommendations on how to effectively define, design, and integrate supply chain management initiatives to better serve customers in the food sectors, this study emphasizes the importance of the three dimensions of SCI; findings suggest that SCI should be implemented properly to enhance firm performance.
الكلمات الرئيسية
Customer integration (CI)؛ internal integration (II)؛ firm Performance؛ supplier integration (SI)؛ supply chain integration (SCI)؛ operational performance (OP)؛ financial performance (FP)
المراجع
الإحصائيات
عدد المشاهدات للمقالة: 281
تنزیل PDF: 2,048
الصفحة الرئيسية | قاموس المصطلحات التخصصية | الأخبار | الأهداف والنطاق | خريطة الموقع
بداية الصفحة بداية الصفحة

Journal Management System. Designed by NotionWave.