• الصفحة الرئيسية
  • تصفح
    • العدد الحالي
    • بالعدد
    • بالمؤلف
    • بالموضوع
    • فهرس المؤلفين
    • فهرس الكلمات الرئيسية
  • معلومات عن الدورية
    • عن الدورية
    • الأهداف والنطاق
    • هيئة التحرير
    • أخلاقيات النشر
    • عملية مراجعة النظراء
  • دليل المؤلفين
  • ارسال المقالة
  • اتصل بنا
 
  • تسجيل الدخول ▼
    • تسجيل الدخول
    • تسجيل جديد
  • English
الصفحة الرئيسية قائمة المقالات بيانات المقالة
  • حفظ التسجيلات
  • |
  • النسخة قابلة للطبع
  • |
  •  أبلغ الاصدقاء
  • |
  • إرسال الاستشهاد إلى  أرسل إلى
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • شارك شارك
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية
arrow المقالات الجاهزة للنشر
arrow العدد الحالي
أرشيف الدورية
المجلد المجلد 62 (2025)
المجلد المجلد 61 (2024)
المجلد المجلد 60 (2023)
المجلد المجلد 59 (2022)
العدد العدد 6
العدد العدد 5
العدد العدد 4
العدد العدد 3
العدد العدد 2
العدد العدد 1
المجلد المجلد 58 (2021)
المجلد المجلد 57 (2020)
المجلد المجلد 56 (2019)
المجلد المجلد 55 (2018)
المجلد المجلد 54 (2017)
المجلد المجلد 53 (2016)
المجلد المجلد 52 (2015)
Younis, Dalia Mohamed. (2022). The Impact of Logistics Management & SDGs (Sustainable Development Goals) to Improve the Food Supply in Egypt. مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية, 59(2), 139-167. doi: 10.21608/acj.2022.240858
Dalia Mohamed Younis. "The Impact of Logistics Management & SDGs (Sustainable Development Goals) to Improve the Food Supply in Egypt". مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية, 59, 2, 2022, 139-167. doi: 10.21608/acj.2022.240858
Younis, Dalia Mohamed. (2022). 'The Impact of Logistics Management & SDGs (Sustainable Development Goals) to Improve the Food Supply in Egypt', مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية, 59(2), pp. 139-167. doi: 10.21608/acj.2022.240858
Younis, Dalia Mohamed. The Impact of Logistics Management & SDGs (Sustainable Development Goals) to Improve the Food Supply in Egypt. مجلة جامعة الإسکندرية للعلوم الإدارية, 2022; 59(2): 139-167. doi: 10.21608/acj.2022.240858

The Impact of Logistics Management & SDGs (Sustainable Development Goals) to Improve the Food Supply in Egypt

المقالة 5، المجلد 59، العدد 2، مارس 2022، الصفحة 139-167  XML PDF (4.99 MB)
نوع المستند: المقالة الأصلية
معرف الوثيقة الرقمي: 10.21608/acj.2022.240858
مشاهدة على SCiNiTO مشاهدة على SCiNiTO
المؤلف
Dalia Mohamed Younis
Assistant Professor for Business Administration, College of International Transport and Logistics Arab Academy of Science, Technology
المستخلص
As a result of this research, we will be discussing the Sustainable Development Goals (SDGs), specifically the second goal (zero hunger), as well as the causes of hunger around the world, particularly in Egypt, in order to find suitable solutions to the major connection problem that the ministry is experiencing, which has an impact on the quality of service provided by the ministry to Egyptian citizens. It is discovered in the study how the newly created logistics centers played a critical role in enhancing food supply and lowering the number of defective products on the market. Furthermore, it regulates the process of storing products in order to preserve goods and offer highly qualified goods to Egyptian people by lowering the defect rate of the items and improving all logistical operations in order to give highly-qualified goods to Egyptian citizens. Finally, it offers software in order to enhance communication between the market, the Ministry of Supply and Internal Trade, and the distribution and logistics facilities. To sum up, no doubt that preparedness makes governments strong enough to deal with any shocks or sudden changes in the demand that may occur. The Egyptian government was well prepared before the shock of the COVID-19 pandemic, which considers the enabler for the Egyptian government to provide all essential commodities such as sugar, rice, and cooking oil without any shortage even when the trade was restricted. The logistics centers played a vital role in this process since they consider the backbone of the foods supply across Egypt during the pandemic using different logistics techniques even after the pandemic. Since it stores the goods which sufficient for months. In addition, according to the questionnaire people proofs that the logistics centers are doing well. Finally, Egypt is doing well in the process of the food supply but more investments need in order to improve the service quality and reduce the costs.
الكلمات الرئيسية
SDGs؛ logistics Management؛ Food Supply in Egypt
المراجع
الإحصائيات
عدد المشاهدات للمقالة: 223
تنزیل PDF: 466
الصفحة الرئيسية | قاموس المصطلحات التخصصية | الأخبار | الأهداف والنطاق | خريطة الموقع
بداية الصفحة بداية الصفحة

Journal Management System. Designed by NotionWave.